Portakal Haber Ajansı
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖNEMLİ LİNKLER



Nöbetçi Eczaneler

ET'in HER Türlüsü ÖNEMLİ, Fakat; Özellikle KIRMIZIYA Dikkat..!

ET'in HER Türlüsü ÖNEMLİ, Fakat; Özellikle KIRMIZIYA Dikkat..!

Tarih 16 Ağustos 2019, 22:47 Editör Önemli-H-ve-YOR

Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen şeylerden biri kırmızı et tüketimi; et tüketiminin arttığı bu dönemde Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni; kronik hastalığı olan bireyler ile yaşlılar ve çocuklar gibi yüksek risk grubunda olanların özellikle dikkatli olması gerektiği üzerinde durulmasını öneriyor... Pha/S.paşa-TEKİRDAĞ/YerelHABERMERKEZİ-Ekonomi-Politika/DÜNYA

ET'in HER Türlüsü ÖNEMLİ,
Fakat; Özellikle KIRMIZIYA Dikkat..!
Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen şeylerden biri kırmızı et tüketimi; et tüketiminin arttığı bu dönemde Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni; kronik hastalığı olan bireyler ile yaşlılar ve çocuklar gibi yüksek risk grubunda olanların özellikle dikkatli olması gerektiği üzerinde durulmasını öneriyor...
"Kırmızı et tüketirken dikkat!" başlığıyla MEDYA'nın bilgisine verilen Ağustos 2019, tarihli  Sofra/Compass Group'un FM Data İletişim Danışmanlığına ait bültenine göre;
Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen şeylerden biri kırmızı et tüketimi. Tüm bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da tüm aile bireyleri bir araya geliyor, geniş sofralar kuruluyor ve bu sofralarda sohbet uzadıkça tüketilen besinlerin miktarı artıyor. Bu besinlerin arasında ön plana çıkan da kuşkusuz kırmızı et. Ancak et tüketiminin arttığı bu dönemde Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, özellikle kalp damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireyler ile yaşlılar ve çocuklar gibi yüksek risk grubunda olan bireylerin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çiziyor.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 1998-2017 yılları arasındaki verilerine göre Türkiye’de et tüketimi son 20 yılda kademeli şekilde artış gösterdi. En büyük artış büyükbaş hayvan eti tüketiminde görüldü. 1998’de 4.2 kilogram olan yıllık kişi başı büyükbaş hayvan eti tüketimi 2017’de 10.4 kilograma yükseldi. 
Türkiye genelinde özellikle Kurban Bayramı kırmızı et tüketiminin en yüksek olduğu dönemlerin başında geliyor. Kırmızı et vücut tarafından iyi bir şekilde kullanılabilen kaliteli bir protein kaynağı ancak görünür yağlarından ayrıldığı takdirde bile yağ içeriği yaklaşık %20 civarında. Bu yüzden yüksek miktarda kırmızı et tüketimi, kolesterol ve trigliserit gibi kan yağlarının yükselmesine ayrıca kalp damar hastalıkları riskinin artmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra özellikle akut böbrek yetmezliği olan hastalarda, böbrek fonsiyonlarının daha fazla bozulmasına neden olabiliyor. Beraberinde sindirim güçlüğü, kabızlık, hazımsızlık, mide yanmaları ve ağrıları gibi birçok sindirim sorunlarına yol açabiliyor. Peki özellikle bu dönemde et tüketiminde nelere dikkat etmeliyiz?
Kurban etleri en az
24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli
Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, bu dönemde en sık yapılan hatalardan birinin kesilen etlerin hiç bekletilmeden aynı gün içinde tüketilmesi olduğunu söylüyor. Yeni kesilen etlerde “rigor mortis” adı verilen bir katılık oluyor ve bu şekilde tüketilen etler hazımsızlık ve şişkinlik gibi sindirim problemlerine yol açıyor. Bu nedenle kurban etlerinin en az 24 saat dinlendirdikten sonra tüketilmesi gerekiyor. (...)

Bu haber 101 defa okunmuştur.

Twitter  Facebook  Google  Delicious  FriendFeed  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim-Bilim-Sağlık

ULUDAĞ Üniversitesi EKZAMA'ya DİKKAT Çekti.!

ULUDAĞ Üniversitesi EKZAMA'ya DİKKAT Çekti.! Uludağ Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Psoriasis Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Eme...

TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ; DÜNYA SEPSİS GÜNÜ ETKİNLİĞİ Hakkında MEDYAYI Bilgilendirdi.!

TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ; DÜNYA SEPSİS GÜNÜ ETKİNLİĞİ Hakkında MEDYAYI Bilgilendirdi.! 13-20 EYLÜL DÜNYA SEPSİS GÜNÜ ETKİNLİĞİ ile ilgili BİLGİ NOTU'nda; "vücudun enfeksiyona karşı gösterdiği kontro...
İSTANBUL SEYAHAT SOSYAL YÖNÜ OLAN BİR İŞLETMEDİR15 Ağustos 2019

ANKET

SANAL BASIN'ın İnternet Tiraj Değerlendirmelerini İnandırıcı Buluyormusunuz? SANAL BASIN'ı Ne Kadar Önemsiyorsunuz?






Tüm Anketler

Şans Oyunları

booked.net

Dost Siteler





















sanalbasin.com uyesidir Toplist25
Twitter Facebook

Tüm hakları Portakal Haber Ajansına aittir kaynak belirtilmeden yazı ve görsellerin kullanılması yasaktır (c) 2013..2018 | Powered by SoykanSoft
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi