Portakal Haber Ajansı
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Foto HaberK.KoşullarıKünyeReklamTP - PH Arşiv

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

ÖNEMLİ LİNKLER



Nöbetçi Eczaneler

Trakya Tarım, Yerel MEDYA'ya İFTAR Verdi!

Trakya Tarım, Yerel MEDYA'ya İFTAR Verdi!

Tarih 28 Haziran 2016, 03:40 Editör TekirdağPOSTASI

Trakya TARIM ve Veterinerlik Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygün, YEREL MEDYA mensuplarına iftar yemeği verdi. Pha/S.paşa-TEKİRDAĞ/Habermerkezi

Trakya Tarım, Yerel MEDYA'ya İFTAR Verdi!

Trakya TARIM ve Veterinerlik Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygün, YEREL MEDYA mensuplarına iftar yemeği verdi.

Trakya Tarım ve VETERİNERLİK Tic. Ldt. Şti. basınla İFTARDA buluştu

Özet Anımsatma: Trakya Tarım ve Veterinerlik Tic. Ltd. Şti. Finansmanı %100 yerli sermaye ile karşılanarak kurulmuş ve hiçbir yabancı ortaklığı bulunmamaktadır. Şirket deneyimli ekibiyle buğday, arpa, yulaf, tritikale, çeltik ve yem bitkilerinde üretim ve ıslah çalışmaları yapmaktadır.
--
İftar yemeğinden sonra konuşan Trakya Tarım ve Veterinerlik Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, Trakya Tarım firmasının çalışmalarının ülke sınırlarını aştığını söyledi.

Türkiye’ye mal olan bir marka haline geldiklerinden söz etti. Ülkemizin MALİ BÜTÇESİNDE cari açığın kapanması, kaynakların boşa harcanmaması için geceyi gündüze katarak yeni ürünler ortaya koyduklarından bahseden Aygun, “İşin en güzeli de, ortaya çıkardığımız ürünleri birilerinin sahiplenmesidir. O kişiler bizim adımıza elçiliğimizi yapıyorlar. Kimdir bunlar. Tabi ki çiftçilerimizdir. Diğerleri, ise çiftçilerimizin ürettiği mamul buğdayını, arpasını üreten, işleyen sanayii işletmecileridir. Fabrikacılarımız, sanayicilerimiz bunları sahiplendiler. Biz kuruluşumuzdan bu yana, kendimize bir hedef koymuştuk. Bu hedefi arkadaşlarımızla beraber başardık. Buğdayda çeşidimiz Rumeli, arkasından gelen Maden ve işte bugün işlediğimiz ürünler var. Değişik yerlerden işlediğimiz ürünler var. Biz sadece işimizi yaptık. Neden yaptık. Ülkemizin, vatandaşlarımızın karnını iyi şekilde doyurabilmek için yaptık. Sanayicimizin ihtiyacı olan buğdayı, iç piyasadan temin edebilmek için yaptık. Çünkü istatistiklere bakarsanız, Türkiye Un Sanayisi, 2015 ihracatında, dünya birincisi oldu. Ama dünya birinci olurken de kullanmış olduğu hammaddenin büyük bir kısmını da kaliteli buğdayı ithal etmek zorunda kaldı." dedi.
 
AYGUN; “TÜRKİYE’DE İLK ÇELTİK İHRACATINI BİZ YAPTIK”
 
Aygun 2009’da itibaren çeltik üretiminden çekildiklerini de ifade ederek, Türkiye’de ilk çeltik tohumu ihracatını yapan Trakya Tarım olduğunu dile getirdi.

Fakat, UZMANLIK alanları olarak, daha çok, EKMEKLİK UN için çalışmaları olduğunu söylerken, meşakkatli ve uzun bir SÜREÇ gerektiren TOHUM ISLAH ve geliştirme, AR-GE yatırmları desteği isteyen ve geniş EKİPLER ile Laboratuvar çalışmaları, hem MALİYETLİ, hem Deneyim SÜRECİ isteyen çalışmalar olduğunu ifade etti.

"ÇALIŞMALARI belli ürünlerle sınırladık." diyerek, RAKİP ve benzer işler yapan FİRMALARLA Rekabet edecek, sektör ihtiyaçlarına yanıt verecek, UN ve YEM gereksinimlerimizi karşılayacak çalışmalara yönelmek gerektiğinden söz etti. Hatta, TRAKYA buğdayının evvelden olduğu gibi, yine MAKARNALIK olması ve bu yönde geliştirme çalışmaları isteyen TEKLİFLER geldiğinden bahsetti.

2008-2009’da çeltik üretiminden neden çekildiklerini anlatan Aygun, fiyatlandırma politikalarının konusunda sıkıntı oluşturduğundan söz ederek. Benzeri nedenlerin, AYÇİÇEK ve ÇELTİK Tohumculuğundan geri durmalarına neden olduğundan  bahsetti.

AYÇİÇEK TOHUMCULUĞU ve ÇELTİK TOHUMCULUĞU işinden uzak durmalarını bu şekilde açıklarken, TRAKYA ÇİFTÇİSİ İLE Bu çalışmalarda, gönüllü işbirliği halinde olduklarından söz ederek, TARLALARIN LABORATUVAR çalışmalarını, bu gönüllü gözlemciler ve üreticiler sayesinde, birlikte başardıkları için EKİPTEN saydıklarını ifade etti.

Aygun; “Biz, bu sıkıntıyı giderebilmek için yola çıkmıştık. Hem hastalıklara dayanıklı, hem verimli, hem de kaliteli ürünlerle şu anda çiftçimizle beraber sanayicimizin hizmetindeyiz. İnşallah güzel olacak. Geçtiğimiz günlerde yine arazideydik. Koşacağız, hem Tekirdağ’a borcumuz var, en önemlisi bu topraklara bu ülkeye borcumuz var, Atamıza borcumuz var. Bu borcu ödemek için gecemizi gündüzümüzü, 24 saatimizi 365 günümüzü onlara feda etmek için biz hazırız. Türkiye Ziraat Odaları Birliği eski Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Başoğlu, 750 kilogram verim aldı. Rumeli buğday tohumu sadece verimli değil, birde kaliteside ön planda olan bir çeşidimizdir. Çiftçi kendi istiyor, sanayici kendi istiyor. ”dedi.
 
Trakya TARIM ve Veterinerlik Tic. Ltd. Şti. Hakkında Ayrıntılı Bilgi için bakınız: http://www.trakyatarim.com/

Ayrıca, Trakya Tarımın Türkiye ve Dünyaya açılmasında basın mensuplarının büyük emeklerinin olduğunu belirten Aygün, basın sayesinde Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar ulaştıklarını söyledi.

Aygun; “Ürünlerimizi Çiftçilerimiz ve Sanayicilerimiz sahiplendiler”
Trakya Tarımın ürettiği tohumları çiftçilerin ve Sanayicilerin sahiplendiğini de ifade eden Aygun, şunları kaydetti; ”Bizim üretimimizin 2 ayağı var. Bunlar bir tanesi çiftçilerimiz ve sanayicilerimizdir. çiftçilerimiz ve sanayicilerimiz ürettiğimiz ürünleri sahiplendiler. Fabrikalarımız ve sanayicilerimiz ürünleri kabullendiler.  Biz kuruluşumuzdan bu güne koyduğumuz hedefi başardık. Buğdayda Rumeli ve Maden çeşitlerimiz ile bugün borsadan aldığımız değeler var. Şu anda bizi, çiftçiler ve sanayiler övüyorlar. Biz sadece işimizi yaptık. Ülkemizin vatandaşımızın karını en iyi şekilde doyurabilmek için çalıştık. Sanayicimize kaliteli buğdayı iç piyasadan temin etmek için yaptık. Hem hastalıklara dayanıklı, hem verimli, hem de kaliteli ürünlerle çiftçilerimizle sanayicilerimizin emrindeyiz. İnşallah bundan sonra daha da güzel olarak. Bu ülkeye, bu topraklara ve şehitlere borcumuz olduğu için daha çok çalışacağız. Şu anda hasat başladı. 24 saat boyunca paketleme yapıyoruz. 150 dekara yakın bir ıslah çemberi var.”

“Çavdar üretmek için çalışıyoruz”
Trakya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi İlhami Özcan Aygün ayrıca Türkiye’nin  çavdar tohumuna ihtiyacı olduğunu belirterek, bu tohumu üretmek için çalıştıklarını ifade etti.

Aygün, iftar yemeğinin ardından basın mensuplarına Trakya Tarım’ın üretim tesislerini gezdirerek, tesisler hakkında bilgi verdi.


Bu haber 2033 defa okunmuştur.

Twitter  Facebook  Google  Delicious  FriendFeed  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, II. Çeyrek: Nisan - Haziran, 2019

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, II. Çeyrek: Nisan - Haziran, 2019 TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü, Özel Bilgilendirme Sistemi (ÖBS)'nin 09.08.2019 tarihli ve30705 Sayılı Bülteninden...

TOPLU Taşıma ARAÇLARI BAYRAM da, 1. ve 2. Gün ÜCRETSİZ..!

TOPLU Taşıma ARAÇLARI BAYRAM da, 1. ve 2. Gün ÜCRETSİZ..! Tekirdağ Büyükşehir BELEDİYESİ Bülteninden edinilen bilgiye göre; Kurban Bayramı dolayısıyla, Tekulaş tarafından iş...
İSTANBUL SEYAHAT SOSYAL YÖNÜ OLAN BİR İŞLETMEDİR15 Ağustos 2019

ANKET

SANAL BASIN'ın İnternet Tiraj Değerlendirmelerini İnandırıcı Buluyormusunuz? SANAL BASIN'ı Ne Kadar Önemsiyorsunuz?






Tüm Anketler

Şans Oyunları

booked.net

Dost Siteler





















sanalbasin.com uyesidir Toplist25
Twitter Facebook

Tüm hakları Portakal Haber Ajansına aittir kaynak belirtilmeden yazı ve görsellerin kullanılması yasaktır (c) 2013..2018 | Powered by SoykanSoft
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi